Reteta prepelita in sos de vin


 #reteta #prepelitainsosdevin 

Prepelite pregatite la modul cel mai simplu cu putinta, cu sos de vin si arome discrete de portocala si scortisoara, sunt alegerea perfecta pentru a impresiona musafirii. Sunt pregatite astfel incat sa nu ramana in sange, dar nici uscate, astfel incat gustul sa ramana perfect.

INGREDIENTE:

+ 4 prepelite

+ 200 g unt

+ 2 linguri ulei

+ sare

+ piper

+ boia dulce de ardei

+ 100 ml supa clara pui

+ 100 ml vin alb demi-dulce

+ 2 linguri suc portocale

+ 1 varf cutit praf scortisoara

+ 1 felie mica coaja portocale

Pentru servit:

+ piure de cartofi

+ patrunjel verde

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 165°C. Spalam bine prepelitele sub jet de apa, le uscam, apoi le condimentam atat la interior, cat si la exterior, cu sare, piper si putina boia dulce de ardei. Topim 100 g de unt in ulei, apoi la foc mic spre mediu prajim pe toate partile prepelitele (in jur de 2 minute pe fiecare parte). Le mutam intr-o tava, le stropim cu putin din untul in care le-am prajit  si le bagam in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 15 minute.  In acest timp punem la fiert vinul cu supa, 60 g unt, suc de portocale, coaja de portocale, sare, piper si un varf cutit praf de scortisoara. Dupa cateva clocote scoatem coaja de portocala, o lasam sa fiarba doar pana obtinem o aroma discreta. Fierbem sosul pana scade la 40% din compozitia initiala. Luam de pe foc, adaugam 1 lingura din uleiul in care am prajit prepelitele, restul de unt si amestecam pana se omogenizeaza sosul. Secretul acestui sos consta in aromele discrete de portocala cu scortisoara si untul adaugat la final, un amanunt ce schimba atat gustul cat si textura acestuia. Pe un platou aranjam piureul de cartofi, presaram putin patrunjel verde, punem prepelitele langa piure apoi le stropim cu sosul de vin. POFTĂ BUNĂ!

Reteta si poza de pe divainbucatarie.ro

Comments

Popular posts from this blog

Tratament cu oua de prepelita

Reteta supa de prepelita

Reteta Oua de Prepelita Pane