Reteta Supa Crema De Mazare Cu Oua De Prepelita


Supa Crema De Mazare Cu Oua De Prepelita. 

Aceasta este o reteta simpla si delicioasa. Are un gust deosebit si o culoare superba de un verde proaspat.

INGREDIENTE:

+ 500 de grame de mazare boabe proaspata sau congelata (eu am folosit congelata)

+ 200 de grame de cartofi, cantariti gata curatati

+ 1 ceapa de marime medie

+ 1 catel de usturoi

+ 1 lingura de ulei de masline

+ 500 de ml. de supa concentrata de pui (sau 1 litru de supa de legume)

+ 100 de ml. de smantana lichida pentru gatit cu 15% grasime

+ 12 oua de prepelita

+ 1 legatura buna de menta

+ 1/2 de pahar de otet

+ sare si piper

+ pentru servit: crutoane, smantana, ulei de masline

PREPARARE:

1. Ceapa se curata si se toaca marunt, cartofii curatati si spalati se taie in cubulete, usturoiul se zdrobeste, se masoara si se cantaresc toate celelalte ingrediente.

2. Se pune uleiul intr-o oala de marime potrivita si se incinge pe foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana ce se inmoaie. Se adauga cartofii taiati cuburi si se mai calesc, amestecand continuu, 1-2 minute. Se adauga supa fierbinte si 1/2 de litru de apa fierbinte (sa fie in total 1 litru de lichid, fie un amestec de supa foarte concentrata si apa, fie 1 litru de supa de legume). Se adauga 1 lingurita de sare si se fierb cartofii 10-15 minute, pana sunt complet moi. Se adauga mazarea si se mai fierbe pana ce se inmoaie bine.

3. Dupa ce mazarea s-a inmuiat bine se trage deoparte de pe foc. Se aleg frunzulitele de menta cele mai frumoase si se pastreaza pentru decor, restul se adauga in supa si se mixeaza cu blenderul vertical pana ce se obtine o crema.

Dupa ce se mixeaza, recomand ca supa sa fie trecuta si prin sita, va avea o textura mult mai fina si in plus va fi si mai usor de digerat, retinandu-se in sita pielitele mai tari ale bobului de mazare. Se adauga in supa smantana lichida si se potriveste cu gustul cu sare si piper.

4. Se pune supa pe foc mediu spre mic ca sa se infierbante bine si intre timp se prepara ouale de prepelita posate: se da in clocot o craticioara cu apa, se adauga 1/2 de pahar de otet. Ouale se sparg pe rand in cate un castronel, se da focul la minimum si apoi se amesteca energic in apa cu otet, asa incat sa se creeze un „vartej”. Se plonjeaza ouale pe rand in mijlocul acelui vartej si se poseaza timp de aproximativ 30 de secunde, adica pana cand se observa ca se formeaza din nou clocote. Se scot ouale de prepelita cu o spumiera si preparatul e gata de asamblat.

Eu am pus cate 3 oua de prepelita la o portie de supa, sa nu va ganditi ca e mult! Un ou de prepelita are in jur de 9 grame, de 5-6 ori mai putin decat un ou de gaina normal, asa incat cele 3 oua ale mele corespund cantitativ unei jumatati de ou. 🙂

Supa se garniseste cu ouale de prepelita, care se presara cu sare si piper proaspat rasnit, picaturi de ulei de masline extravirgin si/sau smantana lichida, frunzulite de menta (sa stiti ca adaugarea mentei nu e deloc intamplatoare, gustul acesteia se potriveste exceptional cu mazarea, iar supa nu va fi catusi de putin mentolata, doar va avea un gust armonios, perfect echilibrat, de nici nu ai banui de unde unde vine) si crutoane.

Crema de mazare fierbinte si cu gust bogat, ouale posate perfect, cu galbenusul moale si cremos, ce poti sa iti doresti mai mult?

POFTA BUNA!

Reteta si poza de pe lauralaurentiu.ro.

Comments

Popular posts from this blog

Tratament cu oua de prepelita

Reteta supa de prepelita

Reteta Oua de Prepelita Pane