Reteta supa de prepelita
O reteta simpla dar foarte gustoasa pe care noi o preparam des, supa de prepelita.
INGREDIENTE:
2-3 prepelițe
2-3l apă
2 morcovi
1 buc. țelină
1 ceapă
2 cartofi
1 ardei kapia
o mana de taietei
4-5 ouă de prepelița
putin patrunjel
PREPARARE:
Spalăm bine prepelițele, le punem într-o cratiță împreună cu ceapa, țelina, morcovii, cartofii și ardeii, toate taiate bucâți mari sau intregi. Turnăm apa, adăugăm sare și punem cratița la foc. Aducem supa la fierbere, strângem periodic spuma care se formează. Gătim până prepelițele și morcovii sunt gata.
Strecurăm supa prin sită. Adăugăm tăiețeii în supa strecurată și ii fierbem cîteva minute, până se vor ridica la suprafață. Morcovii se taie rondele, restul legumelor nu se folosesc. Noi mai lasam si cartofii taiati la o dimensiune potrivita. Carnea de la prepelite o puteți dezosa si apoi o puneti inapoi in supă.
Separat fierbem ouăle de prepelița, le curățim și tăiem in jumătate, apoi le adăugăm la supă. Adaugam si putin patrunjel tocat.
POFTA BUNA!!
Poza si Reteta adaptata de la talina.samoila.com
Comments
Post a Comment