Reteta tartina cu spanac si oua de prepelita
#reteta #tartinacuspanac #ouaprepelita
INGREDIENTE
1 spanac tocat 450 g
6 felii prajite de paine integrala, tip toast
6 oua de prepelita
150 g parmezan ras
80 g rosii cherry
1/2 casoleta de chives tocat marunt
20 ml ulei de masline
1 g fulgi de chilly (optional)
sare si piper negru dupa gust
PREPARARE
1. Punem o oala cu apa pe foc si dam apa in clocot. Oparim putin spanacul si apoi il scoatem si scurge de apa.
2. Punem spanacul intr-un bol si il amestecam cu parmezanul si chives-ul tocat; asezonam cu sare si piper.
3. Ungem feliile prajite de paine cu putin ulei de masline, apoi cu crema de spanac cu parmezan, lasand un gol in mijlocul fiecarei felii, unde asezam ouale de prepelita crude. Optional, asezonam cu fulgii de chilli.
4. Preincalzim cuptorul electric la 160 oC, pe functia cu ventilatie, sau cel pe gaz la aproximativ 3/4 din putere si introducem sandwich-urile, asezate pe o tava cu hartie de copt, timp de 4-5 minute.
5. Le coatem din cuptor si le servim alaturi de cateva rosii cherry taiate pe sfert.
POFTA BUNA!
Reteta si poza de pe vitrinacuidei.ro.
Comments
Post a Comment