Reteta prepelite pe pat de legume - la cuptor
#reteta #prepelitelacuptor #patdelegume
Unul dintre clientii nostri a gatit prepelitele cumparate de la noi la cuptor, a iesit un deliciu, s-a declarat incantat! Asta ne-a inspirat sa va propunem si dv. aceasta reteta.
INGREDIENTE
4 prepelite
700 g cartofi
400 g de broccoli
150 g de morcovi
200 g de ardei gras
150 g ceapa
200 g de bacon
1 lingura condimente (cimbru uscat, maghiran, oregano)
unt
sare si piper
Pentru marinada:
300 ml de vin ( rosu demidulce)
2 linguri de otet de 6-9% (otet de vin rosu)
1 lingurita condimente (cimbru uscat, maghiran, oregano)
MOD DE PREPARARE:
Se prepara marinada: intr-un bol mare se combina vinul, otetul, frunzulitele de cimbru si un pic de sare. Prepelitele se taie in doua ( pe lung ) si se pun la marinat pentru 1-2 ore.
Intre timp, ceapa se taie inele, baconul bucati mici, iar cartofii, ardeii si morcovii felii subtiri. Ingredientele tocate si broccoli se adauga intr-un bol, se asezoneaza cu sare si piper, si se amesteca.
Apoi, ingredientele din bol se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, deasupra se aranjeaza crengutele de cimbru, bucatelele de unt si prepelitele marinate. Se acopera cu o folie de aluminiu sau capac si se da la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 15 - 20 minute. Vasul se scoate din cuptor, prepelitele se ung cu ulei si se mai pun la copt pentru inca 15 minute, fara folie de aluminiu/ capac.
POFTA BUNA!
Poza de la un videoclip al Ginei Bradea, reteta de la jurnalderetete.md.
Comments
Post a Comment