Reteta prepelite pe pat de legume - la cuptor


 #reteta #prepelitelacuptor #patdelegume

Unul dintre clientii nostri a gatit prepelitele cumparate de la noi la cuptor, a iesit un deliciu, s-a declarat incantat! Asta ne-a inspirat sa va propunem si dv. aceasta reteta.

INGREDIENTE

4 prepelite

700 g cartofi

400 g de broccoli

150 g de morcovi

200 g de ardei gras

150 g ceapa

200 g de bacon

1 lingura condimente (cimbru uscat, maghiran, oregano)

unt

sare si piper


Pentru marinada:

300 ml de vin ( rosu demidulce)

2 linguri de otet de 6-9% (otet de vin rosu)

1 lingurita condimente (cimbru uscat, maghiran, oregano)


MOD DE PREPARARE:

Se prepara marinada: intr-un bol mare se combina vinul, otetul, frunzulitele de cimbru si un pic de sare. Prepelitele se taie in doua ( pe lung ) si se pun la marinat pentru 1-2 ore.

Intre timp, ceapa se taie inele, baconul bucati mici, iar cartofii, ardeii si morcovii felii subtiri. Ingredientele tocate si broccoli se adauga intr-un bol, se asezoneaza cu sare si piper, si se amesteca.

Apoi, ingredientele din bol se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, deasupra se aranjeaza crengutele de cimbru, bucatelele de unt si prepelitele marinate. Se acopera cu o folie de aluminiu sau capac si se da la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 15 - 20  minute. Vasul se scoate din cuptor, prepelitele se ung cu ulei si se mai pun la copt pentru inca 15 minute, fara folie de aluminiu/ capac. 

POFTA BUNA!

Poza de la un videoclip al Ginei Bradea, reteta de la jurnalderetete.md.

Comments

Popular posts from this blog

Tratament cu oua de prepelita

Reteta supa de prepelita

Reteta Oua de Prepelita Pane