Reteta prepelite la cuptor cu glazura de miere dulce-picanta
#reteta #prepelitalacuptor #glazuramiere
Prepelița gatita în acest fel conferă păsării o aroma aparte care se potrivește cu glazura de miere dulce-picantă.
INGREDIENTE:
Pentru marinadă:
12 prepelițe semi-dezosate, aripile îndepărtate
2 linguri de salvie proaspătă, tocata
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
2 linguri de rozmarin proaspat, tocat
2 linguri coajă de lămâie rasă mărunt
1½ linguri pulbere de chilli
2 lingurițe sare
2 lingurițe de piper negru proaspăt măcinat
4 căței de usturoi tocat
2 ardei iuti tocati mărunt
1 cană de ulei de măsline
Pentru glazura iute cu miere:
4 ardei iuti uscati rupți în bucăți mici
1 cană de apă
½ cană miere
putina sare
MOD DE PREPARARE:
1. Clătiți fiecare prepeliță sub apă rece și uscați-o.
2. Marinati prepelițele: Într-un bol de amestecare de dimensiuni medii, combinați salvie, pătrunjel, rozmarin, coajă de lămâie, pulbere de chilli, sare, piper negru, usturoi, ardei iute și ulei de măsline. Adăugați prepelițele și amestecati, asigurându-vă că fiecare prepeliță este bine acoperită. Se acoperă și se pune la frigider și se marinează cel puțin 4 ore sau, de preferință, peste noapte.
3. Faceți glazura de miere cu ardei iuti roșii: Într-o cratiță mică la foc mare, combinați ardeii iuti și apă. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 3 minute. Se ia de pe foc și se lasă să stea 10 minute. Se transferă într-un blender, se adaugă mierea și sarea și se amesteca până se omogenizează.
4. Se toarnă compozitia obtinuta printr-o sită cu ochiuri fine pentru a îndepărta pielea de la ardei.
5. Preîncălziți cuptorul la 350 ° și scoateți prepelițele din frigider cu 1 oră înainte de a găti.
6. Încălziți o tigaie mare tip gratar la foc mediu-mare până când este fierbinte, dar nu fumega. Lucrând în 2 loturi, gătiți prepelițele până se rumenesc, 3-4 minute pe fiecare parte. Se iau de pe foc.
7. Folosiți jumătate din glazură pentru a unge ambele părți ale fiecărei prepelițe și transferați-le într-o tava putin adanca. Gatiti prepelitele la cuptor, neacoperite, 8-10 minute. Scoateți-l de pe foc și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a le servi cu glazura rămasă.
POFTA BUNA!
Reteta si poza de pe tastingtable.com
Comments
Post a Comment